Sosyal Medya

Uğur: “Yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır”

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Musul'u kurtarma operasyonu hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Vatan Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla UÄŸur, Türkiye’nin Amerika’nın emriyle asla hareket etmemesi gerektiÄŸini söyleyerek, “Åžu anda onu yapmıyoruz. Hem Kuzey Suriye’de, hem de Kuzey Irak’ta yaÅŸanan Türk-Amerikan savaşıdır. Mandacılar ile millicilerin savaÅŸmasıdır” dedi.  
 
UÄŸur, Mudanya’da ‘teröre karşı milli birlik’ konferansına katıldı. Konferans öncesinde Musuloperasyonu ile alakalı açıklamalarda bulunan UÄŸur, “Musul operasyonunu Suriye’den ayırmamak lazım. Suriye’deki Fırat Kalkanı harekatında da biz Amerika ile karşı karşıya kaldık. Aslında Irak’ın kuzeyindeki hadiselerde de Amerika ile karşı karşıyayız. Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu yaparak, "masada artık ben de varım" dedi.
 
Musul hadisesinde Irak devleti bir açıklama yaptı. 2 senedir bizim BaÅŸika’da bulunan tugayımız oradaki insanları teröre karşı eÄŸitiyordu. Ayrıca bizim Musul olarak olaya bakmamız gerekir. Telafer’de soydaÅŸlarımız var. Ayrıca FETÖ iliÅŸkili PKK da Kandil’de. Musul operasyonuna bizi dahil etmemelerinin çok büyük anlamı yok. CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan "B ve C planlarımız var" dediler. Olası biçimde Musul’un içerisine Irak güçleri deÄŸil daha sonra peÅŸmergeler, PYD’liler girerse oradaki Türkmen kardeÅŸlerimiz Türkiye’den yardım isteyecek. Bu yardımda uluslararası anlaÅŸmalar gereÄŸince Türk ordusunun orada harekat yapmasına meÅŸru zemin hazırlayacaktır. Ben ÅŸu anda Musul’a girip orada kalmanın bizim için bataklık olacağını düşünüyorum. Ama ileride Musul’da yapı deÄŸiÅŸtikten sonra nasıl bir yapı oluÅŸturulacak, orada Kürt kökenli Kürdistan’ın hazırlıkları mı yapılacak, yoksa daha deÄŸiÅŸik bir ÅŸey mi yapılacak ? 1926 Ankara anlaÅŸmasına göre "Irak’ın toprak bütünlüğü bizim için geçerlidir" diyoruz. Irak’ın toprak bütünlüğü geçerli olmayacaksa kuzeyinde defakto olarak PKK ve PYD’yi de içerisine alan bir Kürdistan oluÅŸmasına asla izin vermeyiz. Bu Irak ve Ä°ran’ın da menfaatlerine aykırıdır. Onun için ben Musul operasyonundaki ÅŸu an içindeki geliÅŸmeyi her ÅŸey oldu, bitti olarak bakmıyorum. Elbette bu IŞİD’in temizlenmesi adına yapılacaktır. Ama 63 ülke "ben koalisyonum orada varım" diyorsa, Türkiye hepsinden fazla Musul, Telafer ve Kandil’de söz sahibi olmadır. Ciddi bir ÅŸekilde takip edelim, hazırlıklarımızı yapalım. B ve C planlarımızı da saklı tutalım” diye konuÅŸtu.
 
  “YaÅŸanan Türk-Amerikan savaşıdır”
 
  Türkiye’nin BaÅŸika’daki birliÄŸini asla geri çekmemesi gerektiÄŸini vurgulayan UÄŸur, “Amerika’nın emriyle asla hareket etmemeliyiz. Åžu anda onu yapmıyoruz. Aslında yaÅŸanan Türk-Amerikan savaşıdır. Hem Kuzey Suriye’de, hem de Kuzey Irak’ta yaÅŸanan Türk-Amerikan savaşıdır. Mandacılar ile millicilerin savaÅŸmasıdır. Dün akÅŸamDışiÅŸleri Bakanlığı’ndan bir heyet Irak’a gönderildi. Irak’taki DışiÅŸleri Bakanlığı yetkilileriyle çeÅŸitli görüşmeler yapacaklar. Bu bizim için doÄŸru hareket tarzıdır. Suriye ile Irakla, Ä°ran'la yapılacak bölgesel ittifaklar bizim masalarda yapılacak anlaÅŸmalarda söz sahibi olmamızı gerektirecektir. Mustafa Kemal Atatürk, mantığı ile bu iÅŸe bakmak lazım. Onun zamanındaki gibi bölgesel ittifaklarla hareket edilirse Türkiye büyük kazanımlar saÄŸlayacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.